Årets Tennisspiller 2015: Wozniacki, Løchte Nielsen, Fed Cup-holdet eller Søren Hess-Olesen?

22.12.2015

Vanen tro vil en række udvalgte sportsredaktører, sportsjournalister, tennisskribenter og tenniskommentatorer, der særskilt er adviseret, stemme om, hvem der skal kåres som Årets Tennisspiller 2015 og Årets Juniortennisspiller 2015. 

Vinderne og andre legatmodtagere etc. hyldes ved Årets Tennisspiller-træf, der afholdes på Scandic Copenhagen i forlængelse af politisk program-dag den 23. januar 2016.  

Årets Tennisspiller 2015, de nominerede

Caroline Wozniacki, 25 år, KB, nummer 17 på WTA-verdensranglisten:

2015 var den ottende sæson i streg, hvor det lykkedes Caroline Wozniacki at hjemføre en singletriumf på WTA Touren. Wozniacki strøg eksakt til tops ved BMW Malaysian Open i Kuala Lumpur i marts. Wozniacki spillede ligeledes en vital rolle i Fed Cup-oprykningen til Europa/Afrika Group II i april.

Frederik Løchte Nielsen, 32 år, Lyngby, nummer 377/108 på ATP-verdensranglisten (single/double):

Fire doubletitler på Challenger-niveau blev det til i 2015 – tre sammen med vennen, svenske Johan Brunstrøm (Tiburon, Fairfield og Knoxville) og en enkelt i partnerskab med T. Huey (Vancouver). På singlefronten skal fremhæves sejren over Evgeny Donskoy (ATP 155 primo marts), en sejr, som bragte Danmark foran 1-0 i Davis Cup-udekampen mod Rusland.  

Fed Cup-landsholdet (Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage, Emilie Francati og Julie Noe):

Via samlede sejre over Algeriet, Norge og Grækenland blev 2015 et jubelår for damelandsholdet. Avancementet fra Europa/Afrika Group III til II betyder, at Danmark i 2016 skal kæmpe mod Bosnien/Hercegovina, Egypten, Finland, Litauen, Liechtenstein, Østrig og Slovenien. 

Søren Hess-Olesen, 24 år, Århus 1900 (Austin/Texas):

En kåring som ’the Intercollegiate Tennis Association (ITA) Senior Player of the Year’ vidner om en fantastisk sæson i det amerikanske collegesystem for Søren Hess-Olesens vedkommende. Dertil kan lægges det faktum, at Søren Hess-Olesen længe befandt sig i top-5 på ITA-ranglisten. Stort var det ikke mindst, da Søren Hess-Olesen den 24. marts pludselig toppede hierarkiet, ligesom doubletriumfen sammen med Lloyd Glasspool ved NCAA Championships/Individuals – de amerikanske collegemesterskaber – bør betones.

Årets Juniortennisspiller 2015, de nominerede

Emilie Francati, 18 år, Gentofte:

2015 bød på flere gode juniorresultater – ikke mindst semifinale-pladsen i double ved Australian Open, hvor britiske Emily Arbuthnott som vanligt agerede en forrygende makker. Francatis største 2015-bedrift indtraf imidlertid den 1. november i seniorregi. Francati vandt forrygende flot en $10.000-singleturnering i Stockholm i Sverige. 

U12-drengelandsholdet (Elmer Møller, Holger Vitus Nødskov Rune og Arthur Leonhard Linck):

Danmarks U12-drengelandshold kreerede international tennishistorie i løbet af 2015. Ikke bare én, men to gange lykkedes det nemlig at vinde TennisEuropes Nations Challenge By HEAD, hvor de bedste lande i Europa deltog. Indendørs i februar i Tjekkiet, udendørs i august i Tyrkiet. Juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersen coachede ihærdigt i såvel kvalifikationen som finalestævnerne.

Clara Tauson, 13 år, Gentofte:

Flere gode præstationer i elitedivisionen, semifinalepladsen ved DM Ude for seniorer samt turneringssejre i fire U14-TennisEurope-turneringer vidner om en stærk 2015-sæson.

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere