Årets Tennisspiller 2014: Wozniacki løber med æren...

02.12.2014

Fotos: Peter Tvermoes

...

Dansk Tennis Forbund, DTF, har tradition for at lade udvalgte tennisjournalister, tv-kommentatorer og sportsredaktører stemme om, hvem der skal kåres som Årets Tennisspiller og Årets Juniortennisspiller. I lighed med 2013 faldt de endelige valg i denne sæson på Caroline Wozniacki og Simon Friis Søndergaard.

Mens førstnævnte var aldeles suveræn i afstemningen mod Frederik Løchte Nielsen og Davis Cup-holdet, blev Simon Friis Søndergaard presset hårdt af Emilie Francati.  

Brormand Patrik Wozniacki modtog hæderen på Caroline Wozniackis vegne, da DTF og DTF’s hovedsponsor, SEB, tidligere i dag inviterede til Årets Tennisspiller-træf i SEB-huset i centrum af København.

Caroline Wozniacki deltager i denne uge i International Premier Tennis League i Singapore, hvor hun eksakt repræsenterer Musafir.com UAE Royals. Caroline Wozniacki var Årets Juniortennisspiller i Danmark i 2003, 2004, 2005 og 2006. Årets Tennisspiller-plakat er tidligere tildelt Wozniacki i 2007, 2008, 2009, 2010, 2011 og altså 2013.

”Australian Open er ikke langt væk, og jeg træner hårdt frem mod den nye sæson. Det er altid en meget stor ære at vinde prisen som årets danske tennisspiller. Selvom jeg efterhånden har modtaget hæderen nogle gange, er det stadig en fantastisk dejlig følelse at blive kåret af sine egne og føle den danske opbakning. Tusind tak til jer alle,” siger Caroline Wozniacki og supplerer:

”Jeg er vitterlig meget stolt. Jeg håber, at 2015 også bliver et godt dansk tennisår.”

Simon Friis Søndergaard var ej heller fysisk til stede for at modtage hæderen som Årets Juniortennisspiller. Simon Friis Søndergaard vandt i stedet i formiddags et ATP-verdensranglistepoint i en Futures-turnering i Tunesien, da Artur Completo fra Portugal blev besejret med cifrene 6-4, 6-1.

Årets Tennisspiller i Danmark – historisk set, tryk.

Årets Juniortennisspiller i Danmark – historisk set, tryk.

Herunder et samlet overblik over tirsdagens kåringer ifm. Årets Tennisspiller-træf

Årets Tennisspiller: Caroline Wozniacki (KB)

Efter en svingende indledning på sæsonen viste Caroline Wozniacki sin store styrke ved ikke mindst US Open og WTA-sæsonfinalen i Singapore. Uagtet karrierens anden Grand Slam-finale i New York og semifinalen i Singapore resulterede i nederlag til Serena Williams, står Wozniackis ukuelige vilje og fabelagtige defensiv knivskarpt i erindringen. 24-årige Wozniacki vandt en turnering på WTA Touren i 2014 – nemlig TEB BNP Paribas Istanbul Cup i Tyrkiet. Wozniacki er nummer 8 på WTA-verdensranglisten.  

Årets Juniortennisspiller: Simon Friis Søndergaard (KB)

18-årige Simon Friis Søndergaard deltog i 2014 i tre Junior Grand Slam-turneringer, og han nåede 2. runde i Australian Open og Wimbledon.

SEB Årets Juniortræner: Mogens Friis (HIK)

Mogens Friis har igennem en årrække udvist et ekstraordinært engagement samt leveret en utrolig stor arbejdsindsats, når det kommer til pleje om og træning af HIK’s yngste medlemmer. Mogens Friis er at finde på HIK’s anlæg alle ugens syv dage uanset vind og vejr, og Mogens Friis er en mester i at afvikle hyggelige sociale sammenkomster. Mogens Friis søger deslige kontinuerligt ny viden ved ITF’s uddannelseskonferencer og senest via DTF’s ATK-efteruddannelseskursus.

Einer Ulrichs Fond: Johannes Ingildsen (17 år, KB)

Fondens formål er at bidrage til fremme af dansk tennis ved tildeling af et eller flere årlige legater til talentfulde danske tennisspillere under 18 år som tilskud til en rejse – enten som spiller eller tilskuer – til et udenlandsk tennisstævne.

Jan Leschlys Legat: Mai Grage (22 år, KB)

Legatet uddeles i en eller flere portioner til tennisspillere, der i forbindelse med overgang fra en tennismæssig til en erhvervsmæssig karriere ønsker at videreuddanne/kvalificere sig hertil. Mai Grage fik landsholdsdebut i 2009, er stadig en vigtig brik på Fed Cup-holdet og studerer til daglig statskundskab.

Årets Tennisklub 2014: Fruens Bøge Tennisklub

DTF modtog mange kvalificerede ansøgninger, hvilket gjorde udvælgelsesprocessen meget svær. Valget af Årets Tennisklub 2014 er dog faldet på Fruens Bøge Tennisklub, som fornemt har formået at kombinere de tre parametre: Rekruttering, fastholdelse og talentudvikling. Især skal fremhæves: Et kommunalt samarbejde omkring skolereformen; anlæggelse af fem nye baner; vel- og efteruddannede trænere, der sikrer kvalitativ træning; mange sociale arrangementer for alle klubbens målgrupper; flot talentarbejde med specifikt fokus på fysisk- og mental træning; implementering af ATK-principperne samt spillere på DTF's juniorlandshold.

Mogens Pagh Pokalen: KB

Denne evigt vandrende pokal er udsat af DTF’s tidligere formand, Mogens Pagh. Pokalen tilfalder hvert år den klub, der samlet opnår de bedste resultater ved DTF’s ungdomsmesterskaber – såvel indendørs som udendørs. Der er ligeledes tilført det element, at ungdomsspilleres placeringer på internationale ranglister bidrager i konkurrencen.

Se flere billeder fra arrangementet på facebook - DTF, her.

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere