Individuelle turneringer: Forbedringer på vej

14.12.2012

Flere forbedringer er på vej, når det gælder individuelle turneringer og ranglister i regi af Dansk Tennis Forbund.

Udgangspunktet for forbedringerne er den dialog, debat og deraf konklusioner, som har pågået over halvandet års procesarbejde med DTF’s rullende strategier 2013-2016. Adskillige klubchefer, trænere, forældre, spillere, officials og DTF-ansatte på turneringsområdet deltog specifikt i turnerings-arbejdsgruppen nedsat af DTF’s bestyrelse i foråret 2011.

Nedenstående forbedringer er ligeledes en følge af anbefalingerne i og en konsekvens af DTF’s snarlige offentliggørelse af det aldersrelaterede træningskoncept (ATK), hvis bearbejdede modeller og træningsmetoder tager udgangspunkt i de unges alder og udviklingstrin. Herved sikres overordnet, at tennistræningen og turneringstilbuddene målrettes mest optimalt.  


Gældende fra Sommer Touren 2013 (junior/senior)

- På ranglisten medtages kun de ti bedste individuelle turneringsresultater fra de seneste 52 uger. Oveni får man point for vundne holdkampe og fra internationale turneringer.
- Bonuspoint på ranglisten udgår.
- U8-, U10- og U12-spillere må kun deltage i én række pr. termin. U14-, U16-, U18-spillere må deltage i max. én junior- og én seniorrække i samme turnering pr. termin. Seniorer må max. deltage i to rækker i samme turnering pr. termin.

Gældende fra Vinter Touren 2013-2014 (junior/senior)

- Spillere i alle aldersgrupper må max. deltage i 20 individuelle turneringer på 52 uger. Mere information følger.

Ofte stillede spørgsmål/svar til ændringerne for individuelle turneringer/ranglister – klik her

Ændringer i turneringsudbuddet, gældende fra Sommer Touren 2013 

- Der indføres Junior Grand Prix Serie-turneringer i rækkerne U12, U14 og U18.
- Puljeturneringer for U12-senior udgår.
- Kat. B-turneringer udgår.
- Kategorier på Sommer Touren 2013. Kat. 1/GPS: For de bedste spillere. Kat. 2: Top 15 må ikke deltage. Kat. 3: Øverste tredjedel på ranglisten må ikke deltage. Spillere refererer til egen rangliste – også juniorer i senior kat. 2.

Uddannelseskonsulent i DTF, Rasmus Nørby, forestår implementeringen af ATK på alle niveauer i Tennisdanmark.

Såvel Rasmus Nørby som Elite- og Talentchef i DTF, Niklas Rosengren, ser mange fordele i de nævnte justeringer.

”Vi mener, det er afgørende, at vores unge tennisspillere ikke udelukkende fokuserer på kortsigtede resultatmål og på deres juniorranglisteplacering. I stedet ønsker vi, at spillerne fokuserer på at udvikle og træne deres tennismæssige færdigheder på lang sigt. Vi håber, at tiltagene på turneringsområdet vil understøtte denne strategi på en hensigtsmæssig måde,” siger Niklas Rosengren.

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere