Hæder ved Dansk Tennis Forbunds ”Årets Tennisspiller-træf” hos hovedsponsoren SEB

05.12.2012

Vanen tro var der flere hædersbevisninger og legater, som uddeltes, da Dansk Tennis Forbund afviklede ”Årets Tennisspiller-træf 2012” hos DTF-hovedsponsor, SEB. Herunder et fuldgyldigt overblik.

Årets Tennisspiller: Frederik Løchte Nielsen

Sikken et år for Frederik Løchte Nielsens vedkommende. Deltagelse i Hopman Cup sammen med Caroline Wozniacki, wildcard til Wimbledons doubleturnering og en samlet sejr heri, overlevelse i Europa/Afrika Group I med Davis Cup-holdet, deltagelse ved Barclays ATP World Tour Finals i London. Og så videre. Frederik er nummer 21 på verdensranglisten i double. Han var nummer 99 på samme tidspunkt i 2011. Ingen tennisinteresserede herhjemme vil glemme jubeldagene i juli 2012, hvor Løchte Nielsen – via britiske Jonathan Marrays hjælp – blev en historisk figur som den første danske Grand Slam-vinder i nyere tid. Frederik Løchte Nielsen er 29 år og repræsenterer Lyngby Tennis Klub.


Motiveret af formand for DTF, Henrik Klitvad, til venstre.

Årets Juniortennisspiller: U13- og U15-landsholdene, som samlet set vandt de nordiske mesterskaber i pinsen

Der blev jublet til den store guldmedalje den 27. maj, da Danmark for første gang i 17 år hjemførte NM Hold-titlen foran Sverige, Finland og Norge. Samtlige 12 spillere og de fire ledere leverede varen over en håndfuld dage i Oslo. Individuelle præstationer på højt niveau samt en eminent holdånd gjorde udslaget.

U13-piger: Ida Krause (Birkerød), Helena Steenberg (Lyngby), Laura Michelsen (KB), Karina Ildor Jacobsgaard (coach).
U13-drenge: Philip Hjorth (KB), Sebastian Grundtvig (HIK), Patrick Kristensen (Skovbakken), Christoffer K. Madsen (coach).
U15-piger: Emilie Francati (Gentofte), Emma Rønholt (Gentofte), Simone Alipieva (Lyngby), Jens Anker Andersen (coach).
U15-drenge: Benjamin Hannestad (Birkerød), Christian Sigsgaard (Gentofte), Johannes Ingildsen (KB), Simon Dahl Verner (coach og juniorlandstræner). 


Motiveret af Elite- og Talentchef i DTF, Niklas Rosengren, til venstre.

SEB Årets Juniortræner: Christoffer K. Madsen

30-årige Christoffer K. Madsen er cheftræner i Skovbakken Tennisklub, som – på flere planer – har gennemgået en fin udvikling over de seneste sæsoner. Udviklingen ses ikke mindst ved et nøgternt nedslag på niveauet blandt ungdomsspillerne. For fem år siden havde klubben en enkelt deltager ved UM i alle årgange – i dag er tallet nærmere 25. Madsen er – trods beskedne rammer – lykkedes med at inspirere et solidt kuld unge mennesker. Madsen rejser også gerne ud i verden for at optimere egne trænerevner. Går alt som håbet, repræsenteres Skovbakken Tennisklub i Junior Grand Slam-sammenhænge i 2013. Læs komplet motivation fra DTF.


Diplomet blev overrakt af marketingschef i SEB, Mette Mulvad, til venstre.

Einer Ulrichs Fond: Simon Friis Søndergaard (16 år, KB)

Fondens formål er at bidrage til fremme af dansk tennis ved tildeling af et eller flere årlige legater til talentfulde danske tennisspillere under 18 år som tilskud til en rejse – enten som spiller eller tilskuer – til et udenlandsk tennisstævne.Jan Leschlys Legat: Kristian Pless (31 år, Gentofte)

Legatet uddeles i en eller flere portioner til tennisspillere, der i forbindelse med overgang fra en tennismæssig til en erhvervsmæssig karriere ønsker at videreuddanne/kvalificere sig hertil.


Motiveret af Finn P. Schultz, formand Jan Leschlys Legat, til venstre.

Mogens Pagh Pokalen: KB

Denne evigt vandrende pokal er udsat af DTF’s tidligere formand, Mogens Pagh. Pokalen tilfalder hvert år den klub, der samlet opnår de bedste resultater ved DTF’s ungdomsmesterskaber – såvel indendørs som udendørs. Der er ligeledes tilført det element, at ungdomsspilleres placeringer på internationale ranglister bidrager i konkurrencen.


Motiveret af direktør i DTF, Sune Irgens Alenkær, til venstre. Det er Karina Ildor Jacobsgaard, som modtager pokalen på KB's vegne.

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere