Øvrig hæder ved Dansk Tennis Forbunds arrangement i Kulturministeriet

07.12.2010Vanen tro var der flere hædersbevisninger og legater, som uddeltes, da Dansk Tennis Forbund tidligere i dag afviklede ”Årets Tennisspiller-træf” i Kulturministeriet.

Herunder et fuldgyldigt overblik.

Årets Tennisspiller: Caroline Wozniacki
Nummer et på damernes verdensrangliste kræver nærmest ikke yderligere præsentation. 20 år, bomstærk, uovertruffen i flere aspekter af tennisspillet. Sæsonen 2010 bød på i alt seks singletriumfer på WTA-touren (Ponte Vedra Beach, Farum, Montreal, New Haven, Tokyo og Beijing). Derudover er det værd at nævne indsatsen i WTA Championships i Doha, som resulterede i en finaleplads. Caroline Wozniacki indspillede i 2010 $4.446.488. På hjemlig scene er Caroline medlem af KB, og CW deltog på Fed Cup-holdet, der i februar klarede skærene i Europa/Afrika Group I.    

Årets Juniortennisspiller: Mai Grage
18 år og med mod på tennislivet, selvom trygge juniorrammer nu skiftes ud til fordel for hårde tider blandt de voksne damer. Højdepunktet i 2010 var uden tvivl en semifinaleplads i double ved juniorudgaven af French Open, ligesom Mai gjorde en god figur i Singapore under ungdoms-OL. Sidst på sæsonen indtjentes de første rigtige WTA-point. Mai Grage er medlem af Lyngby Tennisklub og efterhånden en fast bestanddel af Fed Cup-holdet.     SEB Årets Ungdomstræner: Andrzej Mijas
Andrzej Mijas kåres som SEB Årets Ungdomstræner på baggrund af hans utrættelige og succesfulde virke i Nykøbing Falster Tennisklub. Andrzej Mijas flyttede til Sydhavsøerne fra Polen ultimo 2007. Andrzej formår at gøre træningen varieret og underholdende ved brug af Play & Stay-konceptet, hvilket har bevirket et virkelig stort fremmøde i klubben. Andrzejs træning er differentieret og tager afsæt i den enkeltes niveau – netop dette giver ungdomsspillerne succesoplevelser i tennissporten. Andrzej og staben i klubben har arrangeret hypede streettennis-events, sommerskoler og træningsture til Polen. 

     

Einer Ulrichs Fond: Mohamed Shabib
Fondens formål er at bidrage til fremme af dansk tennis ved tildeling af et eller flere årlige legater til talentfulde danske tennisspillere under 18 år som tilskud til en rejse – enten som spiller eller tilskuer – til et udenlandsk tennisstævne.
2010-modtageren Mohamed Shabib, 16 år, er i besiddelse af et stort udviklingspotentiale. Mohamed spillede sig helt frem til semifinalen ved DM Inde for seniorer i november. Mohamed repræsenterer Arbejdernes Tennis Klub (ATK).Jan Leschlys Legat: Thomas Kromann
Legatet uddeles i en eller flere portioner til tennisspillere, der i forbindelse med overgang fra en tennismæssig til en erhvervsmæssig karriere ønsker at videreuddanne/kvalificere sig hertil.
Thomas Kromann, KB og 23 år, deltog i årets løb på Davis Cup-holdet, som – via en forrygende præstation i Egypten – overlevede i Europa/Afrika Group II.  Mogens Pagh Pokalen: KB
Denne evigt vandrende pokal er udsat af DTFs tidligere formand, Mogens Pagh. Pokalen tilfalder hvert år den klub, der samlet opnår de bedste resultater ved DTFs ungdomsmesterskaber – såvel indendørs som udendørs. I 2010 er tilført det element, at ungdomsspilleres placeringer på internationale ranglister bidrager i konkurrencen. 

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere