Wozniacki blev Årets Tennisspiller 2008

08.12.2008

Der var ingen overraskelser i hatten, da det blev afsløret, hvem der er Årets Tennisspiller 2008. Det kunne kun blive Caroline Wozniacki, der har haft en helt forrygende sæson og blandt andet kan se tilbage på fire turneringssejre og et kvantespring op ad verdensranglisten til nummer 12.

”Kære Caroline, du fortjener i den grad prisen (…). For børn og unge er du et stort forbillede med dit talent, dit hårde arbejde og dine ekstremt flotte resultater. Du har al mulig grund til at være stolt over det, du har nået, og vi er rigtig mange i Danmark, der vil glæde os til at følge dig,” lød det da også fra kulturminister Carina Christensen, som overrakte prisen til Wozniacki.


For den 18-årige spiller var det andet år i træk, hun løb med hæderen. ”Det er et klap på skulderen og altid rart, at folk vil fejre en. Det giver lyst til at arbejde videre. Og med Årets Tennisspiller kommer man jo ind i historiebøgerne,” lød Wozniackis kommentar til hæderen.

I disse uger befinder hun sig i Danmark, hvor den står på træning frem mod næste sæson. ”Det er også en slags afslapning, for jeg rejser ikke, og det er rart bare at være på ét sted,” fortalte Caroline Wozniacki, der tilføjede, at hun med pausen også har fået mulighed for at fordøje den forgangne sæson. ” At vinde turneringer har været største. Jeg kan kun smile af det, jeg har opnået og være rigtig godt tilfreds,” lød vurderingen.

Trods fokus på træningen bliver der også tid til andre opgaver. I weekenden står den på opvisningskampe med Serena Williams, Andy Roddick og John Isner i USA, og allerede i morgen giver hun i trænerrollen fif videre til fire 9-årige kørestolstennisspillere på Elitecentret i Farum.

Rådet til andre unge tennisspillere har hun også klar: ”Træn så meget I kan, find nogle venner og veninder og nyd det.”

I kategorien Årets Juniortennisspiller tilfaldt hæderen også til samme spiller som sidste år, da Karen Barbat løb med titlen. ”Jeg ser prisen som en belønning for det hårde arbejde, og det er da med til at give ekstra motivation, når man træner og spiller,” sagde Karen Barbat, der i år blandt andet nåede kvartfinalen i juniorudgaven af Australian Open.


Til næste år bliver fokus imidlertid lagt på seniortennis. ”Det bliver svært at diske op med turneringssejre til næste år, men jeg vil arbejde på at forbedre min rangering. Mit mål er at kunne komme til at leve af at spille tennis, men det vil nok tage lidt længere for mig at blive etableret, end det gjorde for Caroline,” erkendte 16-årige Barbat med et smil.

Årets Einer Ulrich legat gik til 16-årige Mai Grage fra Lyngby. Tanken bag legatet er at hjælpe en ung, talentfuld spiller til at kunne komme ud og spille flere internationale turneringer. Lyngby løb også med Mogens Pagh Pokalen, der gives til den klub, der har klaret sig bedst i ungdomsrækkerne, mens Jacob Melskens modtog årets Jan Leschly Legat, som gives til spillere, der skal i gang med en uddannelse. Melskens, der blandt andet har repræsenteret Danmark i Davis Cup, har droppet at spille professionelt og påbegynder en uddannelse til finansøkonom.

   

 

Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere