Årets Tennisklub

Print  

I løbet af oktober og november et givent år kan alle tennisentusiaster indstille sin egen eller en anden tennisklub, som man synes har gjort en rigtig stor indsats i det indeværende år.

Årets Tennisklub skal indstilles og findes herefter ud fra følgende tre kriterier. 

Rekruttering: Denne kategori dækker konkrete aktiviteter, som en klub har gennemført for at tiltrække nye medlemmer. Aktiviteterne kan være sket selvstændigt, i skøn forening med union/DTF eller i samarbejde med eksterne aktører, såsom skoler, gymnasier og kommuner. Eksempelvis et succesfuldt arrangement på Tennissportens Dag, et godt Voksenintroduktions-forløb, maratondøgn, skoletennis etc.  

Fastholdelse: For at indfri forventningerne til denne kategori forventes det, at klubben har et bredt og varieret trænings- og turneringsudbud. Dette skal kunne afspejles i klubbens mål og strategier, hvorunder klubbens bevidsthed omkring et socialt ansvar også bør spille en rolle.  Aktiviteter i denne kategori kan være turneringer, stævner og træningstilbud til både børn/voksne på alle niveauer samt sociale arrangementer i klubben. 

Talentudvikling: Kategorien dækker over de tiltag, som klubben har sat i gang eller gennemført i forhold til at implementere det aldersrelaterede træningskoncept (ATK), Play & Stay-konceptet samt uddannelse og efteruddannelse af klubbens trænerteam.

...

Alle de indsendte forslag bliver – efter tidsfristen for indstillingerne er overskredet – vurderet af Årets Tennisklub-udvalget, der træffer den endelige afgørelse. 

Direktør i Dansk Tennis Forbund, Sune Irgens Alenkær, fortæller om baggrunden for kåringen af Årets Tennisklub:

”Det er vigtigt, at medlemmerne og forbundet sammen giver Årets Tennisklub og de andre dygtige tennisklubber et klap på skulderen for det store arbejde, som ydes. Det er vigtigt at huske, at der ligger afsindig mange frivilligtimer fra medlemmer bag det at ’køre’ en god tennisklub. Kun via klubbernes frivillige arbejde – både internt i klubben og med eksterne aktører – kan vi i fællesskab løfte tennissporten sikkert ind i fremtiden. Kåringen af Årets Tennisklub er en hyldest til alle klubbernes frivillige kræfter.”

Årets Tennisklub – pejlemærker (med forbehold for ændringer)

Oktober/november i et givent år: Indstillinger kan sendes til DTF, når dette officielt er blevet annonceret på DTF’s platforme.

Ultimo november i et givent år: Årets Tennisklub-udvalget samles og finder en værdig vinder – og overbringer herefter nyheden til den relevante klubformand/kvinde.   

Primo december i et givent år: Årets Tennisklub præsenteres.

Marts i det efterfølgende år: Årets Tennisklub i det forgangne år hyldes på DTF’s generalforsamling.

Maj i det efterfølgende år: Årets Tennisklub i det forgangne år får overrakt den officielle plakette mv. ved et arrangement i netop Årets Tennisklub på Tennissportens Dag.

Tidligere vindere:

1993: Holbæk Tennisklub

1994: Allerød Tennisklub

1995: Skive Tennisklub

1996: Tønder Tennisklub

1997: Holte Tennisklub

1998: Aars Tennisklub

1999: Randers Lawn Tennis Club

2000: Hørsholm Rungsted Tennisklub

2001: Hvidovre Tennisklub

2002: Augustenborg Tennisklub

2003: Kerteminde Tennisklub

2004: Varde IF Tennis

2005: Vester Skerninge Tennisklub

2006: Hareskov/Værløse Tennisklub

2007: Roskilde Tennisklub

2008: Odder Tennisklub

2009: Sønderborg Tennisklub

2010: Arbejdernes Tennisklub

2011: HEI's Tennis Afdeling

2012: Esbjerg Tennis Klub

2013: Hvidovre Tennisklub

2014: Fruens Bøge Tennisklub

2015: Slagelse Tennisklub

Tilbage til top


Koebstaedernes

Sitecore
Anlægspertnere